test yang dua puluh minit tadi..

perlu ka tidak untuk saya komen..
tadi, agak lama gak nak tungggu lecturer saya tu..
dah lah saya konpius.. venue kat mana.. dekat email tulis lain..
venue yang tak pernah saya dengar pulak tu..
Then dalam kol 1.10pm tu beliau pun sampai lah...
masuk dalam tu, beliau tak mintak pon tiket yang beliau nak tu..
punya lah penat saya cari tiket pagi tadi nak buat compilation kan???
then ok lah...
yang amik test tadi tak sampai pun 10 orang.. x lah stress sangat kan.. 20 minit tu macam lama gak r..
lepas tu ada sorang sister tu dah siap...
lecturer saya tanya macam ni..
"you want me to mark it now???"
wahhhhh!!!! berdebar debar jugak saya dengar..
lepas tu saya fikir, nak ke tidak untuk saya tahu markah saya hari ini..
ada beza ka kalau sekarang ni atau pun lepas raya aji nanti...
ada beza ka???
saya takoot nak hadapi kenyataan hidup sebegini sebenarnya... (ceh ayat poyo)
lama saya fikir... satu persatu student hantar paper masing masing...
saya masih statik disitu...
last sekali saya hantar jugak, bila 90% student dah blah...
;)) hak hak.. kiraan matematik saya bangang...
masa hantar tu, madam tanya soalan yang sama
"you want me to mark it now?"
saya pun dengan tak berapa nak yakin nak jawab, jawab jugak la...
"sure" (dup dap dup dap....)

hak3.. it turns out ok ja sebenarnya...
test yang dua puluh minit, Untuk Cm yang 5%, saya bersyukur lah dengan markah saya..
so sekarang saya nak pegy kelas chalchu...
da~~

pening

Ini bukan pening yang dibuat buat..
seryes ngantuk giler...
Tapi satgi ada lab test.. Man!!!
Pening taw x?? nak bawak mR.Lova2 pun macam dah tak larat..
senang giler nak hilang fokus...
Mcama nak ponteng je kelas chalchu petang ni..
Agak agak kalau tak berani tu,
Nak ponteng web prog jer..
Boleh tidak??? tak larat...
malam ni nak sambung wat proposal pulak...
(nangis dalam hati)
Nasib baik hari khamis ni ada berita gembira... :))

ok ok.. nak g test... wish me luck!!

happy time.together...

tak sempat lagi nak transfer gambar picnic ngan membe2 palapes tadi..
Tadi mahallah blackout.. panas lah..
kami pun amik poncho,
bentang dekat bawah pokok luar mahallah tadi...

Alkisahnya sekarang ni tunggu test...
lect baru nak sampai..
saya ada test yipee2

pastu, susunan tempat duduk tak macam biasa.. sebab ada student dari section lain masuk sectin kami ni..
aku tengok MMP dah jeling jeling dah ngan mamat yang amik tempat duduk die..
kawan mmp pun terpaksalah duduk depan sambil jeling manusia yang duduk tempat dorang ni...
hahahha lawak..
Nasib baik saya sampai dulu...
Taknak la amik risiko duduk dekat pc lain...
Tempat saya dah strategik dah...

blank

perasaan tak tahu nak kata macam mana..
tak dapat nak describe dengan sebaik baik ayat..
saya dan roomate saya ada conversation..
bukan pasal sekarang.. Tapi pasal masa depan...
About the right and the wrong thing..
cakap pasal ni buat kita berfikir panjang
dahhh enough.. selamat malam... sweet dream

haiye...

Tadi kan saya pegy bilik 1.1..
saya tau jer semua ada dalam tu..
Saya tak ketuk pun..
Malas nak kacau...
Tapi lepas tu, saya balik 1.3, kunci pintu dan haramkan roomate saya buka pintu...
Oiii 1.1 ingat korang je yang boleh kunci pintu?

-->gambar curi**(link)
Next week InsyaAllah balik rumah...
Tekad ni... hek3... ma~~~ maw balik...
Tapi kan.. Setelah seminggu lebih madam aku tak datang kelas...
Dia ada hari ini... dan bagi banyak keja..
O man~~ proposal kena pulak hantar next week..
esok aku ada test and tak study lagi...
aigioooo

mUngkin saya akan balik

hek... mengada ngada betul saya kan??
Tapi mereka kata, boley buat awal test tue..
Macam best jer kan???

saya tak mau la stay sini.. or balik umah orang...
seminggu tu....

Harap harap la dapat balik... :)
X sabar nak jumpa c hijau n sakura dekat umah...

mimpi itu menyakitkan

jap3.. nak announce.. kelas cancel lagi...

semalam mimpi dah ada kat rumah...
riindu mama...

Ada apa di tengah malam..

Warghh saya lapar..
Tapi stock makanan dah takda sebenarnya...
hua... nak balik umah...
Nak balik nak balik..
Balik balik balik..
ekk roomate saya pun tak tidur lagi....

Alah.. kucing tu masuk sini lagi...
Bukan saya tak suka kucing. saya tak ada perasaan pun..
Tapi kucing tu suka sangat masuk bilik saya..
saya takut...
saya malas r nak jaga.. Kang die kencing dalam bilik saya?
adoi... r benci r....

mean Taylor swift

sebenarnya tengah layan lagu boyce avenue.. sedap kot sore die.. seryes..
Lagu mean ni dia featuring dengan megan nicole...
suke sangat...
lagu skyscraper pon best gak.. yang mereka berdua ni nyanyi lah...




You, with your words like knives and swords and weapons that you use against me
You have knocked me off my feet again got me feeling like I'm nothing
You, with your voice like nails on a chalkboard, calling me out when I'm wounded
You, pickin' on the weaker man

Well, you can take me down with just one single blow
But you don't know what you don't know

Someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean
Someday I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

You, with your switching sides and your walk-by lies and your humiliation
You, have pointed out my flaws again as if I don't already see them
I'll walk with my head down trying to block you out 'cause I'll never impress you
I just wanna feel okay again

I'll bet you got pushed around, somebody made you cold
But the cycle ends right now 'cause you can't lead me down that road
And you don't know what you don't know

Someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean
Someday I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

And I can see you years from now in a bar, talking over a football game
With that same big loud opinion but nobody's listening
Washed up and ranting about the same old bitter things
Drunk and grumbling on about how I can't sing

But all you are is mean
All you are is mean and a liar and pathetic and alone in life
And mean, and mean, and mean, and mean

But someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean, yeah
Someday, I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

Someday, I'll be, living in a big old city
(Why you gotta be so mean?)
And all you're ever gonna be is mean
(Why you gotta be so mean?)
Someday, I'll be big enough so you can't hit me
(Why you gotta be so mean?)
And all you're ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?


** lapar pula tengah2 malam ni... warghhh tidur3

Kenapa perlu kamoo???

Bengang + annoyed Giler kat kamoo...
Masa aku senyapkan diri dari menulis atas blog ni,
kamoo pun sama jugak...
kenapa perlu???
boley tidak kamoo cari benda lain.. yang tiada kaitanya dengan saya
what's the point?? bukan kah kamoo ada wordpress??
Kenapa tidak terus dengan Wp tu..
Kenapa perlu blog????
KEnapa??? cer buat sesuatu tanpa ganggu saya..
benci ar ngan kamoo...

taw tidak ayat dekat atas ni memang aku fikir 2, 3 kali sebelum post..
*boley je delete kamoo kan.. x payah follow..
Tapi susah sangat nak wat...

dewasa

tetiba teringat dekat satu conversation dengan kengkawan...
kawan tu cakap saya ni macam budak budak lagi...
Patut ker??? umur kami sebaya kut!!!
so... saya kena buktikan.. sya boleh jadi dewasa...
mengarutkan?? ni pun dah ada baur2 ketidak matangan ni..

macam mana untuk saya kelihatan dewasa...
1. Berfikir sebelum bercakap..
2. kena jaga penampilan.. hak...
3. kena lah pandai dalm pertimbangan
4. perlukah untuk saya berjalan dengan penuh keayuan?
5.

sebenarnya... saya pun tak pasti apa yang saya mengarut ni..
Andai ada yang memahami....:|

fikir lagi

Balik ke tak..
Far dan Nisa tak balik puwn...
fikir tak nak balik kalau setakat beberapa hari jer..
Tapi saya rindu rumah..
rindu semua.. memed.. oppa..
mr n ms tutor...
guitar...
makan makanan...
honda dash...
jalan jalan...
kampung...
waaaaaaaaaaa... ko qimpa...

Sila jangan mengada ngada

Hari tu saya ada gedik sikit..
cakap kat mama, saya nak balik raya aji ni..
then mama ok jer..
gedik tidak saya???kan baru je balik..
Tapi masalahnya...
tetiba tadi lecturer saya buat announcement pasal test..
which telah clash dengan cuti saya..
Tiket tak beli lagi..
Tapi... kalau balik rumah setakat 4 hari...
mcm mana ei????

Weekend lagi

Rasa macam cepat jer masa berlalu kan?
Tapi minggu ni best jugak la..
sebab ape yer?? banyak benda yang saya buat..

Belajar photoshop..
Dapat assignment Web prog.. Bukan nak berlagak..
Cuma dari zaman matric minat sangat denga coding :)
Photoshop pon.. memang suka sangat nak edit edit gamba...
Seronok kan dapat buat benda yang kita suka...

Pastu minggu ni ada student carnival..
memula tu Fikir dah tak dapat nak join parade..
Tapi dapat jugak rupanya...
Seronok? Entah lah.. masa hari kejadian tu disaster jugak..
Tapi bila booth dah tutup petang tadi, tetiba rindu sengan suasana..
Jiwang tidak?
Sedar tak sedar, esok dah training balik dah...

Macam penat jer kan?
Cer jangan fikir penat.. Fikir benda yang dapat gembirakan kita ja...

Rindu....

Ngantuk Yang amat

wargghh sikit jer lagi...
Tapi dah tak larat nak fikir php tu..
Wa.. harap2 sempat esok nak wat...
:)
Esaimen nk kena submit hari ahad...
Tapi x nak weekend saya kena wat..
saya kan ada training weekend ney
:(

rajinnya saya

Rajinnya saya.. jaga booth drai pagi tadi..
Sampai la sekarang.. baik kan saya??? hehehehe

Student Carnival

Baru lepas Parade Tadi.. Untuk student carnival..
best2.. Hujan hujan pun kena gagah gak...
Kaki pulak dah kejang masa Rector tengah berucap..
Nasib baik x lama sangat...

PT LOG & Parade





Pantun

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu layuan
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu rinduan

hek3... Semalam masa raptai, bercerita dengan budak suksis..
Saya saja lah bersosial sikit...
Budak suksis ni saya pernah kenal masa kem induction
Untuk MRC n BRC..
TAk tahu pula dia ni masuk pertandingan pantun...
Serius cakap, memang berbunga berbunga ayat pantun yang dia bagi semalam..
Saya yang offer nak beli pantun dia semalam..
Last sekali saya yang tak dapat nak balas balik...

Ye lah.. Ini je saya ingat

"mana hemahnya pemandu wanita,
semasa berjalan sibuk berdandan?"

See???? gila klasik bahasa...

Kalau setakat yang ini boleh lah saya buat

"pen merah pen biru, You marah I love you"

Dia bagi empat kerat sebenarnya...
huk3 pastu nanti dia masuk final dekat mana tah tak ingat
Good luck yaw...

cau cincau, wa cau dulu...

saya ada raptai..

Sepanjang Hari takada kelas sebenarnya..
Seronok?? seronok jugak la.. Qada tidur..
Dah lama tak dapat nak tidur disiang hari..
Ceh ayat macam busy semedang...
Tidak...
Hari ni tidur pun tak ada banyak sangat...
Sepatutnya Nk pergi servis mR.Lova...
Cadangnya lepas kelas..
Tp pagi tadi, dapat tahu kelas cancel..
semua to-do-list yang saya buat semalam
banyak yang saya cancel...
Ini tidak boleh jadi ni...
haiyyaaaaaaa....

Gambar gambar

16_oct_2011
salahuddin square
1600H






Teringat kisah dulu

suatu hari tu...
Saya tidur.. Biasa lah.. sampai sekarang ni saya suka tidur.
Antara tidur dengan makan, saya akan pilih tidur dulu... keh4..
Then Pada hari kejadian...

"La... Bangun bangun!! pegi mandi" mama tu.
saya pun bangkitlah.. bangkit2,
Ambik towel pegy mandi..
Tapi situasi rumah masa tu tak macam selalu taw...
Dekat luar gelap lagi..
Tapi seisi rumah macam semua dah bangun..
Saya seorang je yang lewat..
pelik taw tak...
Saya pun pegy mandi..
Elok je lepas mandi tu, nak siap siap g sekolah..
cari baju sekolah tak jumpe..
aik mana pergi kan??? kepala pun masih pening lagi..
mama tanya "kenapa la?"
saya diam jer la.. pening lagi...
lama saya berfikir..
Fikir.. Hari bukan sabtu atau ahad..
Tapi macam lain taw...
haaa... rupanya masa tu dah maghrib..
Bukan subuh seperti sangkaan saya...
cisssss...

usha usha

hahaha gelak dulu.. Baru bley nak cerita...
Masuk masuk Lab tadi, aku duduk belakang mr.mmp..
Macam biasalah lab, selalu orang duduk tempat yang sama...
MMp gelak gila gila taw masa saya sampai..
And of course bukan gelak dekat saya pun..
Dia tengah nengok KICT repository...
pelik lah.. biasanya kict repository ni untuk announce benda benda penting...
Asal nak gelak pulak... pelik2...

Tapi bila buka, saya sendiri nak tergelak nengok ada annoncement baru dalam tu lah...



Salam all,

Just an intermezzo:

This year we are experiencing four unusual dates: 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11, and that's not all; Take the last two digits of the year you were born and the age you will be this year and the result will add up to 111 for everyone!!!! Also, this year, October will
have 5 Sundays, 5 Mondays & 5 Saturdays. This happens only once every 823 years.

Math is fun. right?


entah kenapa rasa lawak yang amat.. :) Happy monday

Senior And Proud


Kind Of tidak percaya dengan diri sendiri mampu ketahap ini..
Credit to all yang selama ini belum bosan dengan tatacara nya saya..
Kemalasan saya.. :)
terima kasih.. And Congratulations Untuk semua...
Sayang kamoo semua... <3

jamuan makan saya...



keropok+milo+layan movie!!

Fit For Fun Race


yeaaahhh Fit FOr Fun Race
Tadi.. penat.. kena join.. best3..
Dapat baju free.. sonok sehhhh
2.4k... sekitar Uia tadi.. Join relay..
Penat+mental+best...


*sedih sebab apa pun terjadi.. kalau kami bersama hati tetap gembira...
Bila mana fikirkan Hari bersama sudah panjang lagi..
Latihan tinggal berapa jam jek lagi..
:( nangis dalam hati...

kita ok ka?



kita ok ka tidak?
Macam mana saya nak tahu..
Saya perlu bertanya??
Memang boleh..
Tapi macam mana saya nak yakin pada jawapan kamu?

*percaya tidak statement dekat atas tidak ada kaitan dengan kamu? hahahah

deep in my heart


uhuk3 kenal tidak ini siapa???
Ini memed dan Jasni..
uik.. rindu bebenor dengan budak budak ni...
Kalau dekat rumah kan best..
Tadi kakak cindy citer..
dorang ni lah, buat kek pisang..
haaaaa seronok....

Esok ada training.. wish me d best yaw..

*ada orang gilak kerek dekat saya lately.. amboi ko~~~

My Friday

Random thinking



Banyak benda yang berlaku dalam hidup kita kan?
Ada gembira, Ada sedih..
Ada bahagia, ada yang Merana
Ada insan yang datang dan pergi..
saya berfikir sejauh mana benda benda macam ini boleh bagi kesan pada kita..

Kisah mula dulu kala.. Bila saya kenal dia...
A friend..
Masa awal perkenalan, saya takut+tak suka+annoyed sometime dekat dia.
Then memang saya jauhkan diri dari dia..
sebab dia ni suka sangat lepas cakap, dan saya seorang yang pengecut..
Ye lah takut la kalau dia nanti cakap saya ni macam macam...
saya tak sanggup lagi masa tu..
Sampai la satu ketika dia pernah buat bestfriend saya menangis..

Dia cakap something bad pasal bestfriend saya ini..

Entah kenapa pula, Pada masa tu
saya tertarik untuk mengenali dia lebih dalam..
Pelik? Tidak.. Tapi saya sangat nak kenal dia...
dia lelaki okay... kalau perempuan, mungkin senang saya nak dekati dia..
Tapi disebabkan dia ni lelaki..
saya cuba apa yang boleh..
facebook dan Ym jadi medium..
Saya tanya pasal family dia..
Masa tu cuti sem..
sangat mengharukan.. respon yang saya terima sangat positif..

Saya sayang dia???

Ya.. saya sayang dia... saya sangat sayang dia...
sama macam saya sayang kawan kawan saya(Ini bukan ayat cover line)


Semakin lama kenal dia.. saya kenal dia siapa...
dalam lepas cakap.. saya kenal dia seorang yang baik..
mungkin bukan semua orang macam saya..
Yang berani melihat sudut siapa dia sebenarnya..
Dalam menjengkelkan dia sebenarnya penyayang juga..
Dalam suka nak kutuk orang saya nampak ketulusan dia..
Dalam suka nak kena kan orang, saya lihat bagaimana dia masih menjaga pandangan
Dalam semua Hal lepas tu.. saya dah tak kisah..
Siapa dia... sebab saya tahu.. dia tetap ada.. dan selalu akan ada...
dalam list saya yang bernama sahabat...

Saya sayang sahabat saya ini..
Saya tidak mahu dia berubah...
Tidak sekali saya mahu lihat dia sedih..
Andai dia baca post saya yang ini...
Saya harap dia sedar..
Saya berkawan dengan dia selama ini apa ada nya dia..
saya tidak mahu dia berubah..
saya tidak mahu dia bersedih...
Andai dia tahu post ini untuk dia..
sedarlah... Saya akan support dia untuk anything..
Saya cuma mahu diri dia yang sebelum ini...

Saya rindu kamu yang dulu...

my dears..

Ini cerita Raya saya dekat semenanjung ni..
Masa balik dari sabah hari tu awal gak ar..
Sempat lagi beraya dekat rumah2 member kan??

Yang Ni masa 17hb sept.
Cerita bermula, Bila Ada kenduri sambut menantu sarjan..
So dah alang alang sampai semenyih tu, kami pun terus la ke Nilai..
pegi rumah Mizi dulu... Sedap mee sup dia..
saya dengan Teyah dengan tak malunya tambah lagi.. ish3...
Dari Nilai, kami pergi Rembau..
Rumah Faruq...
Rumah Faruq makan macam macam... Soto, mee goreng...
Pergh.. sedap.. serius sedap....
memang hari sabtu tu keja nak tambah boroi je la..

Dari Rembau, Kami pergi Rumah Teyah..
Dekat Melaka... haaaaaaaaa... jauh tak jauh kami berjalan??




Ni malam masa kt melaka.. ada 3 keta semuanya...
Rumah teyah, makanan pun sedap..
Sampai sekarang masih terbayang sambal telur yang Teyah masak..
kami bermalam dekat rumah dia ni lah...
Awal pagi ahad tu, kami dah balik KL dah..
Raya dekat shah Alam dan Kepong lak... hik3...
Penat kan???

Start Over

Disini saya ingin sekali mohon maaf..
Andai apa yang saya buat selama ini..
Angin yang tak berapa nak betul datang menyapa beberapa purnama
Lantas teguran si Teman buat saya sedar..
Tidak sepatutnya saya begitu...
Saya sering terfikir..
mereka tidak pernah kisah apa yang saya rasa..
Hakikatnya.. kenyataan itu sebenarnya luka dihati mereka..
minta maaf lagi..
mereka sebenarnya lagi terluka...
(T.T)..

So lepas ni.. saya tidak mahu berfikir mengenai yang lepas lepas..
Blog ini.. Akan saya jadikan coretan
seperti waktu dulu kala..
:)
Powered by Blogger.