My 1st paper...

Esok saya punya 1st paper...
:)
rasa tamau gaduh gaduh.. Tapi..
ahhh abaikan jer dulu... bley x?

saya harap saya boleh melakukan yang terbaik

serius, saya sangat sedih..
saya sendiri tidak pernah faham..
mungkin sebab saya rasa dah jauh...
atau mungkin.. memang betul..
bukan semua orang serius hendak berkawan...
kita cuma tempat meluangkan masa bila si dia outstation..
terasa giler...
tidak perlu mencari saya sebenarnya...
adakalanya kamu perlu juga sedar...
dalam hidup kamu yang konon konon kamu kata kamu bahagia..
saya sendiri pun masa tu bahagia sama..
dan kehadiran kamu saat dan ketika ini
mencalar, mengguris hati...
kamu sedar? 
saya cuba melakukan sedaya upaya saya..
bertindak matang, mencuba dan mencuba lagi...
walau hati dah lain macam.. dah tidak mampu untuk memandang kamu seikhlasnya..
munking juga.. memang betul saya seorang yang sangat panas baran...
sampai sanggup meninggalkan kamu macam tu saja...
hati saya sakit.... 





* x lama lagi exam.... 
doakan saya......

tidur sampai pengsan esok

saya masih dalam lab...
sape nak tengok presentation saya yang macam haram tu,
sila la rajin rajin kan diri anda melawat url ini...
nikalyaromelia.zymichost.com

ya... itu semua hasil titik peluh kami
even memang tak berpeluh sebab duduk dalam aircond semedang..
ini lah dia...
ini lah dia projek yang saya tidak tidur bermalam malam...
inilah dia projek yang gila gila membunuh saya..
saya yang demam dan penat yang amat...
tetiba semalam pula, Alya pulak yang demam...
yah.. memang ini dugaan nya...
setiap apa yang ingin kita kecapi tak akan terjadi dengan senangnya...
ini dugaan..
rasa nak nangis pon ada...
kenapa???
ha... sebab saya memang dilahirkan sebagai wanita yang tidak kurang cengengnya...
tetttt....
saya baru jer lepas present dan satu jer aim saya sekarang...
tidur sampai pengsan...
adakah statement tue sebenarnya.. ahh tak kisah lah.. sebelum tu, nak g makan dengan skandal...


ehh jap.. ini pulak url untuk saya punta multimedia presentation...
http://www.youtube.com/watch?v=EX6XexQXlrs

kagum tidak???? haaa~~~~ jangan tidak tahu.. ini bukan saya yang wat....
group mate saya lah yang wat.. ;))
tetiba rasa nak buat penghargaan pulak untuk group mate sem ni...

WEB PROG... Alya Khadijah n Nik Tasnim
MMT Ayu, Fatin and Ma xio li...
DB Ani, Farah and Dayah...

hu~~ terima kasih semua.... :)) jom tidur sampai pengsan malam ni....


suwit suwit

Dalam demam demam ni, saya BZ yang amat..
Tidur pun alang2 taw tidak?? huk3..
Esok ada 2 lagi presentation..
semalam ada labtest...
disebabkan semalam saya  rasa penat yang amat..
saya memang bercadang untuk tidur sampai pengsan malam nya...
haaa hambik kau.. memang.. memang tidur sampai pengsan.. bangun kol 10...
kelas pon x pegy...
I'm Sorry madam.. Overslept betul.. tak main main...



Ini Karamel a.k.a Liciplan yang c Atox wat semalam..
Nice kan??? Bentuk dah jadi dah... rupe dia pon nice gak..
tapi atas nasihat2 tertentu orang yang ada kencing manis sila jangan makan karamel ni...
orang yang sweet macam kami jer boleh.. :)


~~rindu pla nk masak bende ni.. :)..
mode: HOME (MICHAEL BUBLE)

I might ask them to stay.. 
to always stay by my side.. forever?
but it was childish.. 
I don't have to be that selfish when i know they have something to run to..
something to achieve in future..
 to be shown to their kids how life can somehow so hard to get through..
ya.. I don't want be that selfish..
And that's why, I let them go...
Not to forget... But to support...


~forget me not~

Ingat 5 perkara

ha~~padan muka ko Qimpa... kan..

nasihat intuk kita kita ya ~~




 ingat lima perkara sebelum lima perkara,
 ingat sehat sebelum sakit, 
kaya sebelum miskin
 muda sebelum tua,
 lapang sebelum sempit
, hidup sebelum mati







saya Bz dengan projek.. berlambak.. damn!
dan yang paling x tahan... saya demam.. huhu sekian dan terima kasih... doakan saya cepat cepat sihat....

sedar sedar

Sedar sedar.. saya rindu..
Bila sedar.. saya jarang berbicara mengenainya..
lagi berbicara tentang dia...
siapa pun dia.. bukan dia yang satu..
cukup sekadar sahabat.. yang saya ingin jarakkan..
childish?? Nope..
ini adalah keputusan yang sangat memerlukan banyak buah fikiran saya sendiri...
semoga~~~~~

mood : Bosan

I
 always
 knew
 looking 
back
 on 
the
 tears
 would 
make 
me
 laugh,
 but
 I
 never 
knew
 looking
 back
 on
 the
 laughs
 would
 make 
me 
cry


copy paste from my junior... :)

kemarin

sebelum saya meneruskan entri ini..
saya nak nyanyi dulu..
kemarin ku dengar, kau ucap kata cinta...
seolah dunia bagai dimusim semi...
kau datang padaku membawa luka lama...
ku tak ingin seolah semua seperti dulu....

hek.. lagu tu tak bermaksud pape pun...
cuma 2 hari lepas birthday saya...
terharu sangat...
Pagi saya pegy zoo negara... ada community service...
pegy ngan sue.. sue semangat kut nak bg zirafah makan...
pastu, pegy AGM misi...
masa Agm, dorg celebrate bday november n disember :)
suka suka...
pas AGM,
ada mamat dari blok sebelah hulur ayam panggang + sosej..
kenyang kan???
tak habis lagi...
Awyn pla bg sepotong kek... nyum3... sedap...
Kami makan dekat bilik sue.. saje je kan...
taw jer sue penat.. kesian sue :)
balik bilik.. wau.. rumate wat surprise party..
memang surprise habis la.. fikir kan kek awyn yang last sekali...
hehehe.. makan punya makan... okeh saya dah gemuk dan comel.. ;)
masa nak tidur tu baru perasan ada orang bagi sushi kat atas meja..
.. ooo tak larat giler.. saya makan time sarapan ler...
seronok sangat..
Buat semua. Semua yang wish, terima kasih...
suka sangat....  sayang semua...

Mama pun ada bagi present.. cokelat famos amos.. :p..
thank you ma... missed you <3...
love you ma~~~
comel kan??? 








ada lagi nie nak story... sebelum pegy AGM.. lepas tu lah.. community service...
saya pegy makan dekat Ecah ngan Awyn...
tetiba pula masa tu tayar pancit.. tercucuk mende tah...
adoi.. masa tu dah 8 lebih.. Agm pun kol 8...
memang menguji betul la...
saya pun kol la mamat blok sebelah
Mat yeh.. hek... dia sampai ngan atok...
dorang ni la yang baiki motor saya..
terima kasih tok... terima kasih mat...
kesian kat korang kan...yang terpaksa balik lewat ke jerantek...
sorang lagi tak berteman seharian... hihihi (saya gelak jahat)
motor dah ok dah.. Tadi pegy tukar tayar + tukar rantai + tukar minyak hitam + beli helmet baru...
(T.T) okeh.. duit dah habis...

okeh3.. jom tidur.. melalut la pla...

apa pun... saya gumbira....

oo ini saya paw budak inter.. Enchek choki choki... :)


*td Awyn tanya, saya dah ada someone ke?? sebab saya da bulat dan happier..
mengarut la Awyn ni...



me.volunteer...


serius cakap, semalam saya bermain dengan gajah dan zirafah..
Join comunity service anjuran salahudin al-Ayubi...
seronok gak... ;)

AGM misi

sekarang  ni berada dekat Engine audi A.. haiya.. penat yang amat setelah seharian bertemu gajah dan zirafah..
ini serius.. bukan main2..
mula mula fikir  malas la mahu melangkahkan kaki ke sini kaN??
Tapi.. panjang ceritanya...
comitee wajib pla.. ahhhhh
pastu mR.Lova2 pla bwat hal...
okeh jom nangis...

Thanks

Thanks for the one who smile at me
when my life so misserable...
when my heart patah seribu bila
lecturer selalu sebut nama saya dan saya tak mampu nak jawab soalan beliau...
Thanks for this little girl who makes me
bersmangat again...

thank you...


Random


Come Come Come.. hik3...
Sonok saya jadi comitee untuk MISI's AGM ni..
Rasa macam dah lama tak bersosial dengan member2 misi..
sorry deh...

OOh tadi  saya dengan bangganya berjalan kakai dari KICT building sampai Mahallah Aminah..
Nasib baik kunci bilik ada kt motor.. 
kalau tak, saya jalan kaki sampai mahallah saya..
yo yo ahh je... :p

jauh gak na... perjalanannya macam dulu masa saya tahun 1.. 
dari Sk pekan sampai lah ke rumah.. macam tu lah jauhnya...
ye ker????

rumate rumate :)

Memula tu saya dah nak tidur..
Tapi Tadi Faiz panggil nak bukak hamper volleyball hari tu..
besar.. tuk 6 orang jer hampernyer...
makanan punya la banyak...
Alhamdulillah.. Murah rezeki malam ni..
Awyn bawak mee kari + kuey teow goreng + murtabak..
pastu Ecah bagi apa tah.. tak tahu pla nama makanan nya...
Tapi superb!!!sedap giler...
oohh yeahh saya full...
balik bilik saya bawak la makanan jajan itu..
lepak dengan rumate kan...
hari voleyball tu, Mieta ada situ.. support..
sonok r.. dari awal game dia ada situ.. terharu tidak??
Apa yang saya nak cerita sebenarnya???
oo pasal saya punya roomate... sepatutnya saya dah tidur dah ni..
Tapi tak boleh sebab seronok sangat saya dengar kisah dongeng dorang ni..
ya.. rumate saya lah kalau nak buat story telling, memang gempak habis...
Nasib saya tak tahu tentatif story telling tuk mahallah hari tu..
kalau taw la..saya sendiri pegi register nama dorang...
dah selamat malam..
ohh pasal apa yang saya cerita dengan rumate saya semuanya rahsia.. ;)

wakenabeb!!

tengok la video ni.. selain lagu nya yang menusuk sampai ke tulang jantung,
Rambut Anuar Zain macam MY mR.tutor..
bukan rambut jer... Hidung pun sama..
nasib baik suara sikit pun x sama...
owhh I missed them so bad.. (sila nangis!)
~sigh~
hari ini my family dekat sabah outing ramai2 pegy tengok ombak rindu..
ini betul2 sedih..
see?? saya mudah tersentuh skunk..
JOm weekend dekat YouTube.. lagu apa lagi~~~



mE

I'm Just a litlle bit
caught in the middle life
is a maze, love is a riddle
i don't know where to go,
can't do it alone i've tried..
And I don't know why...

*juz want you to be honest... sorry for troubling you...
ini takdirnya...
--saya TAK NAK gitar...


ok nite..
"Maafkan Kesalahan Insan"

Happy december.

Hari ini 1hb disember 2011..
Hati saya berbunga bunga.. dan saya tak tahu kenapa..
berbunga lah sangat bila dari pagi  tadi dengar lagu
back to december [taylor swift]


so glad you've made time to see me
how's life tell me how is your family..
I  haven't seen them in a while~~~~
you've been good busier than ever
we've small talk, work and the weather...
you guard is up and I know why~~

siapa anda?

saya berdiri disini..
kamu disana?
hak3.. tidak.. saya tidak mengintai kamu..
cuma kamu menarik perhatian...
bwekkkk

sepanjang hari

sepanjang hari saya mengalami kemurungan
kenapa??? saya pun tak tahu..
mungkin sebab....
ataupun sebab....
alahhhh saya pun tak pasti....
dah itu je la.. sekian...

minggu-10


Dapat makan spagetti hari tu.. jangan tanya macam mana saya dapat makan... saya kan suka paw orang.. ;)
beberapa hari lepas, mak saya bagitau Oppa' dah tak ada..
sedihnya.. biarlah dia bersemadi dengan aman...
selama ni dia la kucing yang hebat.. 
tak akan ada kucing macam dia lagi..
2, 3 kucing berlari 
manakan sama oppa' seekor...

2 malam lepas ada game volleyball.. interblock..
ada 3 blok je pompuan..
Alhamdulillah menang la kami..
menang serve je pun...
Hujan kut masa tue~~~
Tapi enjoy.. Lepas tu, bali blok sambal telur menanti.. 
Teyah bawak, ari tu dia balik melaka..
Thanx teyah.. luv u.... x amik gambar pula...

*Boleh tidak sabtu ni ker, jumaat ni ker, nak pegy tabur...
tak pun camping 1 malam dekat mana2..  
*Entah apa yang saya fikir ni....

*ari tu ada org kata nak pinjam kan gitar.. tapi x dapat lagi.. :(



anak saudara kami....


:)...
awyn : saya nak ajar dia lompat jauh
Faruq : saya nak ajar dia kawad.
Faiz : saya nak belikan dia baju loreng...

kesian dia kan...
CONGRATES Mizi N Kila...

Random Pica

Ini Gambar pertama..
kejadiannya bila saya rasa 
bengang dengan seorang MEMBER
ni... aihhh marah saya 
telah membawa saya ke sini 




Ini second...
saya poyo dan gemuk hahha
Puteri Gunung Ledang 
Tengah bertapa..Jangan kacau!






Forth, saya pelahap...


and  

Special thanks to my lovey dovey skandal here..
Puteri Suryana... 
tengok gambar mesti dah faham kan?

hu?

saya sangat busy hari ini.. Esok pun...
Ahad maybe saya pegy Nilai...
Nak tengok anak buah :)
Isnin cuti yayyyy!!!

5.17pm

Kalau dekat rumah sekarang ni mesti tengah minum petang + prepare dinner
huhhhh headache bila ingat ni....

mengadu

saya nak mengadu
saya kehilangan semangat saya
saya tak tahu macam mana boleh jadi macam ini...
Macam mana saya nak ada semangat saya kembali?

Yeah

Alhamdulillah Malaysia menang.. Tahniah harimau malaya!!!!!
Tadi tak nak pegy Ecah sebab mesti sesak dengan dak laki..
dalm kol 1o lebih lapar sangat... 
tak tahan.. kuar jugak.. pegy ecah... 
ramai giler orang.. Tapi rasa macam bangga gila bila duduk situ masa tu..
bangga giler... dapat tengok saat kemenangan malaysia..
Ini first time kut dalam keadaan macam ni..
sebelum ni dekat rumah tak adalah keadaan macam ni kan...
dekat rumah kena behave...
Tadi, macam macam ada... 
Nyanyi lagu negaraku (kami berdiri tegak kut nasib baik dah habis makan)
Jalan raya sesak dengan motor n keta student uia yang baru balik tengok  bola gak..
Bunyi hon sana sini..
meriah giler....
Buka fb, buka twitter jammed dengan kemenangan...
suka suka...
pastu ramai yang nak tahu cuti ker tak esok..
agak2 cuti x?? alah kalau cuti pun saya ada 1 kelas je esok.

penipu

saya nak buka laptop sebab nak tengok notes
Tetiba lak teringat perbualan saya dengan Mat petang tadi.
Pasal tahi Lalat pada mata saya...
Dalam mata saya ada Tahi lalat taw..
Dua pulak tue.. satu tu dah dekat sangat dengan biji mata saya..
satu tu ada jauh sikit, Tapi macam membesar jer...
Takut gak... Tetiba rasa nak g wat pemeriksaan mata sekarang :)

Ok.. apa apa je lah.. sekarang saya nak cerita la..
konon nya tahi lalat pada mata ni tanda nya apa...  

meh sini.. saya copy paste je lah..




Rahsia Tahi Lalat Pada Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong



Rahsia Tahi Lalat Pada Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati



Rahsia Tahi Lalat Pada Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas



Rahsia Tahi Lalat Pada Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki


Cer teka kiri ka kanan tahi lalat yang saya ada????





heiiii mengarut tul lah~~~ penipu ker???

tak tahu nak kate ape...



???
Video ini Diamik masa lepak lepak lar~~~
semalam mimpi dah boleh petik macam c David tu petik..
Mimpi?? ya mimpi....

udara segar

Tadi, kak yue ajak jenjalan..
saya pun kurang pasti, saya ker atau die yang ajak.
tak kisah lah..
Alkisahnya kami ni lapar..petang tadi makan kol 4.. dah kol 9 lapar balik..
aiii bilenye nak kurus ni...
sepanjang perjalan fikir nk makan apa..
rasa makan kfc ada jugak..
McD jangan cakap la.. dari semalam nak makan..
tetiba sampai wangsawalk...
TERnampak pulak pizza hut..
Tak fikir panjang masuk jer terus pizza hut tue...
Tapi bila tengok kt menu semua macam mahal jer...
Takpe.. saya dan kak yue kuar balik dari pizza tu...
gile kan? ayooooo
Last sekali makan burger tepi jalan+slurpe dekat 7E..
Siap minta refiil lagi slrupe tue...

Malam minggu

saya lapar...Kan best kalau ada orang belanja McD...

Faiz:'Demand pulak tu'

Toink toink baru tersedar dari lamunan *gelak dalam hati... :)

sambil dengar lagu and nyanyi sorang sorang dalam bilik..

'Cause this is your song
I wrote it for you
It won't take all day
Just a minute or two

You were a friend
Walk with you to the end
And one day we'll all sing along
'Cause this is your song

(Ronan keating)

-------------------




.kan best kalau ada kawan nak nynyi sekali..
Tengok kiri kanan..
Mieta balik rumah uncle die..
Nia kuar ngan tettt
Peanut g studio... 
owhhh okkk...










adoooohhhh

Last weekend...
saturday
5.30 : Bangun Pagi.. bersiap..
6:30 : Training sampai kol 6:45pm
8:00 : Pegy Ecah..
10:00 : Tidor..

Sunday


5.30 : Bangun Pagi.. bersiap..
6:30 : Training sampai kol 2:45pm
Pastu pengsan dalam bilik...

Sekarang ni...

Bangun tak ingat bila...
Pagi tadi, semua orang macam bz nak kemas bilik...
wahh semangat..
Tapi dalam kol 11 lebey, semua orang dah bosan...
peanut cakap macam ni...

"la~~ pikirkan dah kol 12, rupenya baru kol 11... "
adoooohhhhh
satu esaimen pun saya tak start lagi...



Kunci Amanah..

Kita.. kalau dah terima kunci amanah tu, apa yang perlu kita buat??
Pertama sekali, sebelum terima kunci amanah tu, tengok dulu pada kemampuan diri..
Boleh kah tidak untuk memikul tanggungjawab.. 
Kalau agak agak tak boleh, apa salahnya bagi kat orang lain?
dan kalau rasa rasa boleh..
Buat lah yang terbaik pulak..
Jangan asyik nak mengeluh pla..
Jangan pulak tak ikut rules n regulation..
sebab rules and regulation tu kita dah tahu sebelum kita terima kunci amanah...
Gambar dicuri dari sini


Ish, marah betul Bila ingat mR.Lova2 kena parked dekat blok sebelah.. 
Kesian dia terpaksa berembun... 
haiihhh marah betullah...

lalalalala~~

'why do we never know what we've got until it's gone'

lalalalalala~~~
Esok Hari sabtu..
Hari ini jumaat..
Pastu, sepanjang hari saya tiada tutor..
Tengok citer korea.. dekat maaduu...
citer couple or trouble... 
Boleh lar layan.. ;))

CAN'T WAIT!!!!!


saya baca ombak rindu masa saya form1 kalau tak silap..
masa dekat hostel dulu.. memang hantu alaf21..
harap harap lah yang ini tidak mengecewakan saya..
tengok Trailer macam best...
kazen saya excited giler.. Tapi mestilah tak dapat kuar dengan dia kan???
kena lah dia dan saya cari orang lain... aigioooo
ehem ehem.. ada tak yang sudi sponsor???



Random pica~


saya mahu gitar.. anyone???

Bukan lah sebab saya tengok Najwa Latif saya terus nak gitar.
Tidak... Tidak sama sekali..
Cuma  saya bosan minggu ni yang tah pape la...
Midterm db postpone pegy next week...
minggu ni kelas sume macam bosan..
sebab masalah teknikal dekat lab...
oohhhoooo bosan...
kelas pun macam segan segan je nak ada...
tutor tak tahu lagi....
dah bosan bosan tu, main angry birds...
tengok citer korea... dengar lagu... oho... saya bosan...
*sebenarnya kena beringat la kan.. lapang sebelum sempit...
next week berlambak lambak kerja... submission dan sebagainya..

pasal gitar.. nak sangat petik gitar.. dah kol dah adik, suh kirim gitar  dia ke saya..
dia tak nak.. kedekut! huhuhu

Qimpa... U gotta be strong... sama jugak dengan kamu kamu semua...
When life give you hundred reasons to cry,
U should know u still have 1000 reasons to smile... :) *peace!*

Gerimis mengundang

Bila rindu kan??
Hari tu, abang kepada mR.Tutor lepak ngan kami..
Nama dia David. Dia lagi hebat main gitar..
Sebelum ni saya dah tahu dah mR.tutor lagu gerimis mengundang (Slam)
dulu dulu saya siap cari kord lagu ni..
sebab nak praktis sekali ngan mR.tutor..
mR.Tutor ni pelik pelik gak..
Dia akan nyanyi lagu ni bila hujan..
Entah pape  kan???
Tapi Hari tu, Enchek David yang lead...
hebat seyh.. itu baru intro...



Skunk tengah minum produk nie sebab perasan yang saya dah gemuk...
lepas tu tgk youtube lagu gerimis mengundang :)



p/s: Sila jangan gelak...

Mana pernah...

Mana pernah saya dekat rumah tidur, pastu terjaga 2-3 pagi pastu kol 5 baru dapat tidur balik..
Mana pernah saya dekat rumah perlu dengar mp3 sebelum tidur...
Mana pernah saya dekat rumah susah nak lelap..
Mana pernah dekat rumah saya online kol 1 pagi lepas dah lelap mata sebelum kol 12..

*Tadi dah tidor.. tp, terjaga dan susah nak tidor balik.. susahnya nk lelap mata...

Building baru best tapi~~

Ya.. hari ini pindah bangunan KICT yang baru..
yeahh.. best, lawa... Tapi...
sebab bangunan ni baru lagi kemudahan pun banyak yang kurang..
cafe tak ada lagi...
Jauh pulak tu.. dengar ramai kengkawan dah nak bawak motor...
saya dah ada mR.Lova2.. :)
pastu bangunan ni terdampar jauh dari bulatan uia...
dia berada diluar bulatan.. huk3...
lagi yang paling tak best,
Ict adalah komuniti yang kecil tetiba bangunan sikit punya besar..
so macam sunyi jer...

teringat

masa tadi.. masa online, tetiba teringat dak2 sekolah dulu..
apa lah agaknya khabar dorang eh??
lama gila tak jumpe...
facebook ade jer.. Tapi bukan semua layan kan..
ada seorang tu... Airen langsung tak dapat nak jejak..
macam tu lah kan... sedih taw..
tapi saya cari cari dekat google..
okeh saya dah tahu dia kat mana..
Tapi memang tak dapat nak kontek la..
ish3... tak rindu kami disini lah tu..
(sedey3)

saya rindu..


YA. Saya rindu...

Semalam dan Hari ini ada training..
saya dah gelap.. hitam legam..
kalau balik ni mesti orang dah tak kenal saya...
mesti granparents tanya saya siapa..
anak siapa? dari mana? cari apa dekat sini?
hik3.. Qimpa hiperbola...
Tapi betul lah.. saya dah gelap.. gelap lagi.. tak tahu kenapa ini perlu jadi isu..
selama ni saya bukannya putih pun.. :)
okeh.. saya tengah layan lagu lagu dalam mp3 saya..
Bila dengar rasa macam tak puas..
macam nak nyanyi sekali..
Tapi kesian pulak kat roomates...
semuanya keletihan.. tak kan lah saya nak bising2 dalam bilik pla...
eleh padahal tadi nyanyi ja.. :p

FLy again.fly agin...

cuti saya tinggal sket

Khamis!!!
macam tidak sedar masa yang berlalu..
rasar sonok sangat duduk sini..
siang layan memed n jasni..
memed
"anjer~~~~"(sedutan filem bini-biniku gengster)
jasni
"la~~ cantik motor kw"(bodek sket nak naek motor hik3)

satu hari tu saya nak keluar.. memed nak ikot... mana boleh...
dia marah sangat.. dia tendang motor saya pastu cakap..
"la motor kw buruk!"(hak3) med med..
pagi2 dia tanya..
"la, motor mana???" (lawak pla soalan.. saje la tu nak saya bawak dia jalan2)

itu aktiviti siang..
Malam pla.. lepak ngan ms tutor, mr tutor and ramai lagi..
budak budak kampung ni..
kekadang rasa segan..
walaupun saya address dorang budak, dorang sebenarnya jauh lagi matured dari saya..
Malunya saya..



saya belom balik tp dah rindu suasana...

adik saya merajuk

yer.. adik saya yang bernama mohd fikree merajuk dengan saya..
saya sungguh malas nak melayan..
dah pening kepala saya ni...
aigioooooo
bukan tidak sayang..
sayang.. cuma saya pun dulu ada usaha jugak..
aigio...
faham tidak??

saya tidak tahu

having fun juz now.. muahaha

Tadi ada BBq ngan Family..
sonok.. ms.tutor pon ada td..
mcm ramai jer yang ada tadi..
erm... tired...

oo yeah

Tadi dah bosan sangat..
Tengok Tv pun macam tak ada apa yang menarik..
saya text la saya punya ms.tutor, tanye wat ape..
nak lepak sana malam ni..
ms tutor pun reply.. jom r sini skunk.. cepat2..

hek3.. Bila sampai sana,
mr.tutor pun ada rupenye...
wahh gumbira... reunion gitu...
mr tutor pun baiknya tanya saya punya perkembangan..
tak banyak yang boleh saya cerita dekat beliau
selain dari adik saya ajiq pun sekarang ni tengah berusaha mara ke depan..
haha faham tidak???
buat buat faham je lah yer...
gumbira3...:)

emed emed...


semalam, memed lepak ngan Ajiq kat luar..
lepas tu masa masuk dalam rumah die pun cerita kat saya..
" best nyer dapat main hujan"
saya: ha????????
saya pon repot kat mak die...
hahaha.. memed kena marah...
semalam die gaduh ngan ayah die.. LAGI... aiyooo

masa saya belai belai c Oppa' semalam,
dia pun join saya.. konon lah die nak belai oppa'
macam pelik jer...
kesian oppa'.. dah tua da...
dah botak sikit..
memed cakap macam ni...
'oppa' dah botak macam daddy'
????

gaduh dengan kazen saya sebelum ni,
die cakap macam ni kat kazen saya..
"yen, ko pergi lah balik ke KL!"


I'm Home and guess what???

Yeahhh Finally... I'm home.. Thanx Allah...
Nasib baik lah tiket hari khamis...
Maw tak terkejut saya, bila isnin lepas
lecturer announce saya punya midterm hari rabu.MALAM!!!!
damn!!!
Nasib baik lah tiket khamis... syukur...
Dan skunk ni baru jer sampai rumah...
Dan Online.. saja ja... mahu meluahkan rasa sepanjang perjalanan hari ini...
Bila sebenarnya saya riindu dak2 salahudin...
Gila kan?? semalam tolak dorang punya budi..
Mr.Rahman n mR.Mizie offer nak hantar sampai LCCT..
Tapi saya jual mahal...
Bukan apa.. saya tak nak mebiasakan diri dengan situasi ini..
Dah lama tak naik bus pergi LCC...
Terasa nak menikmati perjalanan... '
Untuk Rahman n Mizie, saya menghargai budi korang...
Thanks sangat...
sama jugak lah untuk yang lain2...
awyn, sue, mieta, teyah n lain2 yang ada bunyi nak menghantar..
terima kasih daun keladi..
Budi kamu tersemat dalam hati..
eceeceh...
dekat LCCT tu dah rindu dah dengan dorang2 ni...
Dan saya berfikir..
It's good to miss them.. it shows that i have feeeling
'haaaa???? ya saya mengarut dan mencarut...hak3...
so now and now... saya dekat umah..
Nak makan.. daaaa....
Assalamualaikum...

test yang dua puluh minit tadi..

perlu ka tidak untuk saya komen..
tadi, agak lama gak nak tungggu lecturer saya tu..
dah lah saya konpius.. venue kat mana.. dekat email tulis lain..
venue yang tak pernah saya dengar pulak tu..
Then dalam kol 1.10pm tu beliau pun sampai lah...
masuk dalam tu, beliau tak mintak pon tiket yang beliau nak tu..
punya lah penat saya cari tiket pagi tadi nak buat compilation kan???
then ok lah...
yang amik test tadi tak sampai pun 10 orang.. x lah stress sangat kan.. 20 minit tu macam lama gak r..
lepas tu ada sorang sister tu dah siap...
lecturer saya tanya macam ni..
"you want me to mark it now???"
wahhhhh!!!! berdebar debar jugak saya dengar..
lepas tu saya fikir, nak ke tidak untuk saya tahu markah saya hari ini..
ada beza ka kalau sekarang ni atau pun lepas raya aji nanti...
ada beza ka???
saya takoot nak hadapi kenyataan hidup sebegini sebenarnya... (ceh ayat poyo)
lama saya fikir... satu persatu student hantar paper masing masing...
saya masih statik disitu...
last sekali saya hantar jugak, bila 90% student dah blah...
;)) hak hak.. kiraan matematik saya bangang...
masa hantar tu, madam tanya soalan yang sama
"you want me to mark it now?"
saya pun dengan tak berapa nak yakin nak jawab, jawab jugak la...
"sure" (dup dap dup dap....)

hak3.. it turns out ok ja sebenarnya...
test yang dua puluh minit, Untuk Cm yang 5%, saya bersyukur lah dengan markah saya..
so sekarang saya nak pegy kelas chalchu...
da~~

pening

Ini bukan pening yang dibuat buat..
seryes ngantuk giler...
Tapi satgi ada lab test.. Man!!!
Pening taw x?? nak bawak mR.Lova2 pun macam dah tak larat..
senang giler nak hilang fokus...
Mcama nak ponteng je kelas chalchu petang ni..
Agak agak kalau tak berani tu,
Nak ponteng web prog jer..
Boleh tidak??? tak larat...
malam ni nak sambung wat proposal pulak...
(nangis dalam hati)
Nasib baik hari khamis ni ada berita gembira... :))

ok ok.. nak g test... wish me luck!!

happy time.together...

tak sempat lagi nak transfer gambar picnic ngan membe2 palapes tadi..
Tadi mahallah blackout.. panas lah..
kami pun amik poncho,
bentang dekat bawah pokok luar mahallah tadi...

Alkisahnya sekarang ni tunggu test...
lect baru nak sampai..
saya ada test yipee2

pastu, susunan tempat duduk tak macam biasa.. sebab ada student dari section lain masuk sectin kami ni..
aku tengok MMP dah jeling jeling dah ngan mamat yang amik tempat duduk die..
kawan mmp pun terpaksalah duduk depan sambil jeling manusia yang duduk tempat dorang ni...
hahahha lawak..
Nasib baik saya sampai dulu...
Taknak la amik risiko duduk dekat pc lain...
Tempat saya dah strategik dah...

blank

perasaan tak tahu nak kata macam mana..
tak dapat nak describe dengan sebaik baik ayat..
saya dan roomate saya ada conversation..
bukan pasal sekarang.. Tapi pasal masa depan...
About the right and the wrong thing..
cakap pasal ni buat kita berfikir panjang
dahhh enough.. selamat malam... sweet dream

haiye...

Tadi kan saya pegy bilik 1.1..
saya tau jer semua ada dalam tu..
Saya tak ketuk pun..
Malas nak kacau...
Tapi lepas tu, saya balik 1.3, kunci pintu dan haramkan roomate saya buka pintu...
Oiii 1.1 ingat korang je yang boleh kunci pintu?

-->gambar curi**(link)
Next week InsyaAllah balik rumah...
Tekad ni... hek3... ma~~~ maw balik...
Tapi kan.. Setelah seminggu lebih madam aku tak datang kelas...
Dia ada hari ini... dan bagi banyak keja..
O man~~ proposal kena pulak hantar next week..
esok aku ada test and tak study lagi...
aigioooo

mUngkin saya akan balik

hek... mengada ngada betul saya kan??
Tapi mereka kata, boley buat awal test tue..
Macam best jer kan???

saya tak mau la stay sini.. or balik umah orang...
seminggu tu....

Harap harap la dapat balik... :)
X sabar nak jumpa c hijau n sakura dekat umah...

mimpi itu menyakitkan

jap3.. nak announce.. kelas cancel lagi...

semalam mimpi dah ada kat rumah...
riindu mama...

Ada apa di tengah malam..

Warghh saya lapar..
Tapi stock makanan dah takda sebenarnya...
hua... nak balik umah...
Nak balik nak balik..
Balik balik balik..
ekk roomate saya pun tak tidur lagi....

Alah.. kucing tu masuk sini lagi...
Bukan saya tak suka kucing. saya tak ada perasaan pun..
Tapi kucing tu suka sangat masuk bilik saya..
saya takut...
saya malas r nak jaga.. Kang die kencing dalam bilik saya?
adoi... r benci r....

mean Taylor swift

sebenarnya tengah layan lagu boyce avenue.. sedap kot sore die.. seryes..
Lagu mean ni dia featuring dengan megan nicole...
suke sangat...
lagu skyscraper pon best gak.. yang mereka berdua ni nyanyi lah...




You, with your words like knives and swords and weapons that you use against me
You have knocked me off my feet again got me feeling like I'm nothing
You, with your voice like nails on a chalkboard, calling me out when I'm wounded
You, pickin' on the weaker man

Well, you can take me down with just one single blow
But you don't know what you don't know

Someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean
Someday I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

You, with your switching sides and your walk-by lies and your humiliation
You, have pointed out my flaws again as if I don't already see them
I'll walk with my head down trying to block you out 'cause I'll never impress you
I just wanna feel okay again

I'll bet you got pushed around, somebody made you cold
But the cycle ends right now 'cause you can't lead me down that road
And you don't know what you don't know

Someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean
Someday I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

And I can see you years from now in a bar, talking over a football game
With that same big loud opinion but nobody's listening
Washed up and ranting about the same old bitter things
Drunk and grumbling on about how I can't sing

But all you are is mean
All you are is mean and a liar and pathetic and alone in life
And mean, and mean, and mean, and mean

But someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean, yeah
Someday, I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

Someday, I'll be, living in a big old city
(Why you gotta be so mean?)
And all you're ever gonna be is mean
(Why you gotta be so mean?)
Someday, I'll be big enough so you can't hit me
(Why you gotta be so mean?)
And all you're ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?


** lapar pula tengah2 malam ni... warghhh tidur3

Kenapa perlu kamoo???

Bengang + annoyed Giler kat kamoo...
Masa aku senyapkan diri dari menulis atas blog ni,
kamoo pun sama jugak...
kenapa perlu???
boley tidak kamoo cari benda lain.. yang tiada kaitanya dengan saya
what's the point?? bukan kah kamoo ada wordpress??
Kenapa tidak terus dengan Wp tu..
Kenapa perlu blog????
KEnapa??? cer buat sesuatu tanpa ganggu saya..
benci ar ngan kamoo...

taw tidak ayat dekat atas ni memang aku fikir 2, 3 kali sebelum post..
*boley je delete kamoo kan.. x payah follow..
Tapi susah sangat nak wat...

dewasa

tetiba teringat dekat satu conversation dengan kengkawan...
kawan tu cakap saya ni macam budak budak lagi...
Patut ker??? umur kami sebaya kut!!!
so... saya kena buktikan.. sya boleh jadi dewasa...
mengarutkan?? ni pun dah ada baur2 ketidak matangan ni..

macam mana untuk saya kelihatan dewasa...
1. Berfikir sebelum bercakap..
2. kena jaga penampilan.. hak...
3. kena lah pandai dalm pertimbangan
4. perlukah untuk saya berjalan dengan penuh keayuan?
5.

sebenarnya... saya pun tak pasti apa yang saya mengarut ni..
Andai ada yang memahami....:|

fikir lagi

Balik ke tak..
Far dan Nisa tak balik puwn...
fikir tak nak balik kalau setakat beberapa hari jer..
Tapi saya rindu rumah..
rindu semua.. memed.. oppa..
mr n ms tutor...
guitar...
makan makanan...
honda dash...
jalan jalan...
kampung...
waaaaaaaaaaa... ko qimpa...

Sila jangan mengada ngada

Hari tu saya ada gedik sikit..
cakap kat mama, saya nak balik raya aji ni..
then mama ok jer..
gedik tidak saya???kan baru je balik..
Tapi masalahnya...
tetiba tadi lecturer saya buat announcement pasal test..
which telah clash dengan cuti saya..
Tiket tak beli lagi..
Tapi... kalau balik rumah setakat 4 hari...
mcm mana ei????

Weekend lagi

Rasa macam cepat jer masa berlalu kan?
Tapi minggu ni best jugak la..
sebab ape yer?? banyak benda yang saya buat..

Belajar photoshop..
Dapat assignment Web prog.. Bukan nak berlagak..
Cuma dari zaman matric minat sangat denga coding :)
Photoshop pon.. memang suka sangat nak edit edit gamba...
Seronok kan dapat buat benda yang kita suka...

Pastu minggu ni ada student carnival..
memula tu Fikir dah tak dapat nak join parade..
Tapi dapat jugak rupanya...
Seronok? Entah lah.. masa hari kejadian tu disaster jugak..
Tapi bila booth dah tutup petang tadi, tetiba rindu sengan suasana..
Jiwang tidak?
Sedar tak sedar, esok dah training balik dah...

Macam penat jer kan?
Cer jangan fikir penat.. Fikir benda yang dapat gembirakan kita ja...

Rindu....

Ngantuk Yang amat

wargghh sikit jer lagi...
Tapi dah tak larat nak fikir php tu..
Wa.. harap2 sempat esok nak wat...
:)
Esaimen nk kena submit hari ahad...
Tapi x nak weekend saya kena wat..
saya kan ada training weekend ney
:(

rajinnya saya

Rajinnya saya.. jaga booth drai pagi tadi..
Sampai la sekarang.. baik kan saya??? hehehehe

Student Carnival

Baru lepas Parade Tadi.. Untuk student carnival..
best2.. Hujan hujan pun kena gagah gak...
Kaki pulak dah kejang masa Rector tengah berucap..
Nasib baik x lama sangat...

PT LOG & Parade





Pantun

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu layuan
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu rinduan

hek3... Semalam masa raptai, bercerita dengan budak suksis..
Saya saja lah bersosial sikit...
Budak suksis ni saya pernah kenal masa kem induction
Untuk MRC n BRC..
TAk tahu pula dia ni masuk pertandingan pantun...
Serius cakap, memang berbunga berbunga ayat pantun yang dia bagi semalam..
Saya yang offer nak beli pantun dia semalam..
Last sekali saya yang tak dapat nak balas balik...

Ye lah.. Ini je saya ingat

"mana hemahnya pemandu wanita,
semasa berjalan sibuk berdandan?"

See???? gila klasik bahasa...

Kalau setakat yang ini boleh lah saya buat

"pen merah pen biru, You marah I love you"

Dia bagi empat kerat sebenarnya...
huk3 pastu nanti dia masuk final dekat mana tah tak ingat
Good luck yaw...

cau cincau, wa cau dulu...

saya ada raptai..

Sepanjang Hari takada kelas sebenarnya..
Seronok?? seronok jugak la.. Qada tidur..
Dah lama tak dapat nak tidur disiang hari..
Ceh ayat macam busy semedang...
Tidak...
Hari ni tidur pun tak ada banyak sangat...
Sepatutnya Nk pergi servis mR.Lova...
Cadangnya lepas kelas..
Tp pagi tadi, dapat tahu kelas cancel..
semua to-do-list yang saya buat semalam
banyak yang saya cancel...
Ini tidak boleh jadi ni...
haiyyaaaaaaa....

Gambar gambar

16_oct_2011
salahuddin square
1600H






Teringat kisah dulu

suatu hari tu...
Saya tidur.. Biasa lah.. sampai sekarang ni saya suka tidur.
Antara tidur dengan makan, saya akan pilih tidur dulu... keh4..
Then Pada hari kejadian...

"La... Bangun bangun!! pegi mandi" mama tu.
saya pun bangkitlah.. bangkit2,
Ambik towel pegy mandi..
Tapi situasi rumah masa tu tak macam selalu taw...
Dekat luar gelap lagi..
Tapi seisi rumah macam semua dah bangun..
Saya seorang je yang lewat..
pelik taw tak...
Saya pun pegy mandi..
Elok je lepas mandi tu, nak siap siap g sekolah..
cari baju sekolah tak jumpe..
aik mana pergi kan??? kepala pun masih pening lagi..
mama tanya "kenapa la?"
saya diam jer la.. pening lagi...
lama saya berfikir..
Fikir.. Hari bukan sabtu atau ahad..
Tapi macam lain taw...
haaa... rupanya masa tu dah maghrib..
Bukan subuh seperti sangkaan saya...
cisssss...

usha usha

hahaha gelak dulu.. Baru bley nak cerita...
Masuk masuk Lab tadi, aku duduk belakang mr.mmp..
Macam biasalah lab, selalu orang duduk tempat yang sama...
MMp gelak gila gila taw masa saya sampai..
And of course bukan gelak dekat saya pun..
Dia tengah nengok KICT repository...
pelik lah.. biasanya kict repository ni untuk announce benda benda penting...
Asal nak gelak pulak... pelik2...

Tapi bila buka, saya sendiri nak tergelak nengok ada annoncement baru dalam tu lah...



Salam all,

Just an intermezzo:

This year we are experiencing four unusual dates: 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11, and that's not all; Take the last two digits of the year you were born and the age you will be this year and the result will add up to 111 for everyone!!!! Also, this year, October will
have 5 Sundays, 5 Mondays & 5 Saturdays. This happens only once every 823 years.

Math is fun. right?


entah kenapa rasa lawak yang amat.. :) Happy monday

Senior And Proud


Kind Of tidak percaya dengan diri sendiri mampu ketahap ini..
Credit to all yang selama ini belum bosan dengan tatacara nya saya..
Kemalasan saya.. :)
terima kasih.. And Congratulations Untuk semua...
Sayang kamoo semua... <3

jamuan makan saya...



keropok+milo+layan movie!!

Fit For Fun Race


yeaaahhh Fit FOr Fun Race
Tadi.. penat.. kena join.. best3..
Dapat baju free.. sonok sehhhh
2.4k... sekitar Uia tadi.. Join relay..
Penat+mental+best...


*sedih sebab apa pun terjadi.. kalau kami bersama hati tetap gembira...
Bila mana fikirkan Hari bersama sudah panjang lagi..
Latihan tinggal berapa jam jek lagi..
:( nangis dalam hati...

kita ok ka?



kita ok ka tidak?
Macam mana saya nak tahu..
Saya perlu bertanya??
Memang boleh..
Tapi macam mana saya nak yakin pada jawapan kamu?

*percaya tidak statement dekat atas tidak ada kaitan dengan kamu? hahahah

deep in my heart


uhuk3 kenal tidak ini siapa???
Ini memed dan Jasni..
uik.. rindu bebenor dengan budak budak ni...
Kalau dekat rumah kan best..
Tadi kakak cindy citer..
dorang ni lah, buat kek pisang..
haaaaa seronok....

Esok ada training.. wish me d best yaw..

*ada orang gilak kerek dekat saya lately.. amboi ko~~~

My Friday

Random thinking



Banyak benda yang berlaku dalam hidup kita kan?
Ada gembira, Ada sedih..
Ada bahagia, ada yang Merana
Ada insan yang datang dan pergi..
saya berfikir sejauh mana benda benda macam ini boleh bagi kesan pada kita..

Kisah mula dulu kala.. Bila saya kenal dia...
A friend..
Masa awal perkenalan, saya takut+tak suka+annoyed sometime dekat dia.
Then memang saya jauhkan diri dari dia..
sebab dia ni suka sangat lepas cakap, dan saya seorang yang pengecut..
Ye lah takut la kalau dia nanti cakap saya ni macam macam...
saya tak sanggup lagi masa tu..
Sampai la satu ketika dia pernah buat bestfriend saya menangis..

Dia cakap something bad pasal bestfriend saya ini..

Entah kenapa pula, Pada masa tu
saya tertarik untuk mengenali dia lebih dalam..
Pelik? Tidak.. Tapi saya sangat nak kenal dia...
dia lelaki okay... kalau perempuan, mungkin senang saya nak dekati dia..
Tapi disebabkan dia ni lelaki..
saya cuba apa yang boleh..
facebook dan Ym jadi medium..
Saya tanya pasal family dia..
Masa tu cuti sem..
sangat mengharukan.. respon yang saya terima sangat positif..

Saya sayang dia???

Ya.. saya sayang dia... saya sangat sayang dia...
sama macam saya sayang kawan kawan saya(Ini bukan ayat cover line)


Semakin lama kenal dia.. saya kenal dia siapa...
dalam lepas cakap.. saya kenal dia seorang yang baik..
mungkin bukan semua orang macam saya..
Yang berani melihat sudut siapa dia sebenarnya..
Dalam menjengkelkan dia sebenarnya penyayang juga..
Dalam suka nak kutuk orang saya nampak ketulusan dia..
Dalam suka nak kena kan orang, saya lihat bagaimana dia masih menjaga pandangan
Dalam semua Hal lepas tu.. saya dah tak kisah..
Siapa dia... sebab saya tahu.. dia tetap ada.. dan selalu akan ada...
dalam list saya yang bernama sahabat...

Saya sayang sahabat saya ini..
Saya tidak mahu dia berubah...
Tidak sekali saya mahu lihat dia sedih..
Andai dia baca post saya yang ini...
Saya harap dia sedar..
Saya berkawan dengan dia selama ini apa ada nya dia..
saya tidak mahu dia berubah..
saya tidak mahu dia bersedih...
Andai dia tahu post ini untuk dia..
sedarlah... Saya akan support dia untuk anything..
Saya cuma mahu diri dia yang sebelum ini...

Saya rindu kamu yang dulu...
Powered by Blogger.