T-shirt Kaamatan


Tada!!! T-shirt Edisi Kaamatan 2017

sambutan sangat unexpected :(






sis actually prepare 10 helai ja untuk  usahawan yang sangat dekat sook..

dia yang minta untuk berjualan masa kaamatan nnt :)

Agen saya dekat Sook ni memang rajin sangat..

kita sebagai peniaga ni kena support 

sebaik mungkin... kay... dan harus bertindak lebih kay!!



So.. harga nya adalah RM 25.00 SAHAJA!!!

boleh whatsapp 0132652714

atau DM dekat instagram @ponsiqou.ps



#kaamatan #sabah #tshirtKaamatan 

Seperti kamu....

Seperti kamu,
Muncul dalam bayang
Mengetuk hati memberi bisik
Sikit,
Lafazmu umpama laut
Angan,
Lalu hati cuba untuk menolak
Kerna seperti kamu
Aku takut
Untuk berharap lagi..

now and then

then :

A : Apa cer dengan pencuri tu, 
    
    Apa yang kena curi???

D : Hati aku...

lalu A pandang ke arah lain. blushing.

now..

A : p la balik. kan kena cari tadi?

B : bah ok.. balik la dulu..

A : Ok.. bye...

B : nnt kita jumpa.. (Senyum) Jumpa di akhirat hahahhahah (Gelak)

A : ko kenapa???

B : Jumpa di syurga hahahahha

A : oi!!

B : nnt aku buat puisi.. hati aku telah dicuri...



Bavk then, it was a joke...

Now.. it was an UN-acceptable joke. 


countdown : 22 days to go


It was exciting at first. But now it feels like moving too fast..

There are so many things need to be done.

before D-day. 

doa yang baik.. InsyaAllah yang baik baik saja... 

My students didn't have any clue about me quitting..

and I don't know how to tell them..

telling this to my colleagues is not as hard as this one..

duh... *drama queen ka?

masa bgtw colleagues tu, bgtw macam ni ja..

My last with Nusuara will be on.....

bla bla bla...

so ada sebulan lagi (masa tu) :)

kini tinggal 22 hari..

3 minggu 1 hari....






random yang random gila

Petang tadi, masa tengah nonton TV,

Dylan cakap macam ni... Tiba Tiba kay

"Tadi di sekolah ada burung mati" sambil dia main game kt phone

aku pun pandang dia..

"jadi?"

dia sambung...

"Tapi sebab saya lambat masuk sekolah, saya tidak nampak"

aku still pandang budak tu.. otak aku berfikir..

Last week ada user datang.. dan aku tanya nak guna PC ka??

user tu pun cakap..

"kejap kak.. tunggu kawan dulu.. "

budak tu pandang aku dan sambung...

"kawan saya tu kan kak.. kecik ja orangnya... "

aku pandang budak tu.. berfikir...

why? and how can I respond to that???

should I respond the way I always did???

nope.. aku decide untuk angguk, diam dan sambung buat kerja...

hari yang sama juga last week.. aku bagi aktiviti mewarna dekat budak budak user ni..

dan budak budak kan.. biasalah.. bersepah dengan sampah hasil sharpener dorang yang

tak reti nak buat dekat tong sampah..

tapi aku fikir nk sapu petang tu je sebelum balik keja...

Tapi dalam pukul 3 macam tu...

user yang sekolah menengah datang.. nak main chess kat tempat yang bersepah tuu...

aku pandang je dorang.. sambil berfikir...

perlu ke aku menyapu je sekarang??

User tu pandang aku dan tanya...

"Kak, mana penyapu kakak?"

aku terkejut lahhh

"ko nak tolong sapu??? rajinnya kau"

"hurmmm sekali sekala kak"..

Alhamdulillah...

nampak x bukan aku sorang ja yang selalu act randomly???

it feels so nice...




Train To beaufort. 2016


sis pegi Beaufort hari tu naik train ngan Sis Arbaya...

Memang nak p dari tahun lepas and Alhamdulillah tahun ni

kami dapat lah berjalan jalan ke beaufort ngan Train. 

Harga tiket dari putatan ke beaufort adalah RM 4.45..

murah kan???

perjalanan 2 jam..

actually kos ke sana lebih kurang RM 15 including Lunch dan tiker pergi dan balik.. for a person...

so bila rasa sape sape nk p dating tapi x cukup budget..

boleh la naik train ke beaufort...

;)




Sebab ianya train.. and I like bila dia jadi gambar black and white..


gambar yang sempat sis tangkap dalam perjalanan.. ;))


Next time sis mahu p Tenom by Train.. ;))

Video from Kundasang & Sandakan trip



Baya made this Video.. Thanx Baya ;)
Powered by Blogger.