Aida Off Market




So many beautifull love story,

One of them is yours!!!

Still remember the first time you told me about him

And today, you're together.. 

I trust you will be in good hand

Both of you sure made for each other..





Can't believe how times flies..

Can't believe how old are we now..

And can't believe you are wife now..

Congratulations Aida!!!! And Nashriq!!!

Take care for each other.. #untilJannah

Wish you both happiness until the end




Thanks for making me your bridesmaid!!

It is an honor to witness your special day!!

and being important in this occasion..

K la.. Mw tulis banyak tp demam sudah

P/s : masih sedih berita kw mw pindah Miri!!!! 
sampai demam



63929 KM together


It's been a wonderful 4 years together.

my very 1st car yang dinamakan SABRI... :) :) :)

so SABRI akan ke semenanjung 

sebab BB needs car...erkkkkk

sedih???

I am... sebab.. selain dari tempat untuk melalak...

SABRI ni macam studio untuk saya berlatih speech..

sebab memang selalu drive sorang sorang

kadang pretend ada orang dekat sebelah

orang yang saya mahu bagitahu tentang apa apa saja..

dan saya akan cakap apa ja...

atau tempat saya practice ayat ayat yang perlu saya cakap

before saya cakap dekat orang sebenar....

masa ni lah akan jumpa 'exact word' yang boleh saya guna..

it helps.. a lot...

so.....

setahun... BB guna...

dan saya cakap dekat BB macam ni...

"walaupun lepas ni saya ada honda city, saya tetap mahukan SABRI semula"

*honda city tu angan angan... kbai...


bukit Matanoi, Apin Apin


14 January 2018.

Thought that I can make a weekly post..

Mimpi ja mampu sis..


ArBaya need company to her friend's wedding.. 

That is why I am wearing a blouse..

well actually, 





I wanna wear dress

and hike here. 

since this place have props.. a little Jogjakarta I say...




maybe next time...

if...  sis rajin...

*Gambar wedding x banyak sebab sis x knl pengantin :) :) :) 

Another Year.Another Stories



Our First picture in 2018.. with family and friends.. I am blessed... 

so glad that we managed to gather like this.. 

Doulu doulu... masa sekolah menengah, Bobo pernah 

ada bad day.. daripada pagi sampai lah ke petang ada  jak benda yang tidak kena

yang jadi dekat dia... waktu prep malam dia mahu list-kan dekat whiteboard

tentang kejadian yang terjadi... 

Tapi Lia cakap... jangan la bo..

kalau tidak silap ayat dia macam ni...

why not list-kan benda yang kita syukri insted of bad things that happened to us.

:) :) :)





My very 1st Anak buah buahan yang boleh dimakan.. 


2017.. maybe there are bad things that happened.. but I can say this..

in the future when we look back, we'll see the hikmah in everything that happened..

Like now..I feel so glad for things that happened in the past and I remember 

I never like it when it happened in the past. 



Muka....

2017... I have stories.. but it's not much.. it was a slow year I can say...

BUT..

it was GREAT!! ( feel like crying when typing this)

ALHAMDULILLAH.... 



Never kan? lets try something new everyday this year...


2018.. I am looking forward what of will happen this year...

I am nervous.. scared.. sangat...

and I hope that I can get through of whatever is coming... 

:) :) :) :)

on this 1st day of 2018..  Jom syukuri dengan apa yang ada

family yang sentiasa disisi.. sahabat yang tidak hilang.. 

doa yang pernah termakbul.. kehidupan yang baik

keperluan yang sentiasa ada... 

Like now, Dylan panggil makan.. :) :) :) Alhamdulillah..

so tata.... 



Love letter

I've subscribed to Aida Azlin's Newsletter

last week


so I received the first letter last night..

Who is Aida Azlin????

well, you can find out more from her facebook "Aida Azlin"

:) :) :)

tak tahu nak explain sape dia...

or maybe if you guys don't have facebook,

you can check her website


www.aidaazlin.com/

and subscribe to her newsletter...

sebab sis ni dah lama tak membaca, which is going to be my resolution next year..

to READ MORE!!!

sis rasa perlu something yang boleh motivate diri ini...

dan since first tengok dia punya vlog..

I know... I should follow her...

to get inspiration... :) :)

apa aku cakap ni???????

okbai

x faham


bermula macam ni.. Bila Sham post dekat group invitation untuk kenduri 

Aqiqah + Cukur jambul puteri beliau..

dan bila Aida cakap macam tu

sis x fikir panjang dan cakap OK

Like seryesly????

Sis baru balik dari KL dan berjalan lagi????

honestly, malam tu baru terfikir.. did I just say 'OK'?

so.. memang dah tak boleh nak cancel la... 

sebab Aida ngan parents dia kut yang ada dekat keningau ni..



Tapi kan... esoknya... sis x ikut Aida pun.. sebab...

dia gerak dari keningau pukul 8:30 pagi...

dan sis... well ini boleh difahami... dan hopefully parents dia pun faham..

sis belum bangun lagi..

belum bangun means.. 

sis dah bangun.. main handset.. dengar lagu...

tapi x mandi dan x packing lagi.. 


malam tu bincang punya bincang.. sis decide utk naik bas saja..

:) :) :)

pastu.....

makcik I join lah sis dengan Aida ni...

lepas dari kenduri pi shopping...

wehhhhh sis shopping 2 kasut...

sis baru shopping 2 kasut juga dekat KL ari tu..

Omaigaddddddd

*geleng kepala*

Pumpkin Pie in the making



Ceritanya pagi tadi kena juga pegi pasar.. sebab peti sejuk dah kosong..

Septutnya semalam lagi.. tapi since sis kena pegi KK..

kejap lagi sis cerita why..

sis kena juga pegi pasar pagi tadi..




so dekat pasar terfikir untuk buat pumpkin pie...

minggu ni cheat week.. so sis boleh makan anything..

(kepala dia ada cheat week)

dah beli bahan bahan semua...

tetiba rasa malas.. sebab ada meeting petang tadi..

dan sebab sis memang malas.,..

tapi rupanya... mama dan Dylan sudah tertunggu tunggu...




So sis buat juga dengan si Xiau Lie (Dia excited x faham)

Alhamdulillah... sis memang masak akan sedap x fahamm

kah3.. boleh menyumpah... silakan...

sis terima :) :) :)





dah lah mengarut!!! kbai


Powered by Blogger.